Leto je naokrog, kmalu bodo tukaj poletne počitnice, čas, ko si vsakdo želi norih dogodivščin. Letos pri mladinskem odseku PD Snežnik že trinajsto leto zapored pripravljamo poletni Mladinski gorniški tabor. Tabor je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem, ki jih veseli življenje v naravi, hoja v hribe in spoznavanje novih ljudi. Življenje, ki ga tabor prinaša in uči, je zabavno, nenavadno in polno dogodivščin, ki jih deliš z novimi prijatelji. Svoj dom bomo zamenjal za platneno streho, računalnik pa za petje in zabavo ob tabornem ognju.

Tokratni tabor bo na Pokljuki. Taborili bomo v osrčju Triglavskega narodnega parka, med mogočnimi pokljuškimi gozdovi, ki jim z višine kraljuje Triglav. Tabor bo potekal od 6. do 13. julija. Za prevoz na taborni prostor in iz njega bo poskrbljeno.

Spali bomo v šotorih, hodili na izlete in ture. Vodniki vas bomo seznanili z varno gorniško opremo, prehrano in vremenom v gorah, vozli in njihovo uporabo, nudenjem prve pomoči v gorah ter z družabnimi igrami v naravi. Spoznali bomo naravne in kulturne znamenitosti idiličnega okolja, ki nas bo gostilo. V okolici tabornega prostora bomo izvedli orientacijski pohod in nočni pohod z bivakiranjem. Poizkusili se bomo tudi v plezanju. Večere bomo preživeli ob tabornem ognju s kitaro v naročju ob prepevanju pesmi. Utrjevali bomo stare in tkali nove prijateljske vezi. Spremenili se bomo v pisatelje, pesnike, slikarje, risarje, karikaturiste … Izbrane umetnine pa bomo objavili v tabornem glasilu, ki nas bo spominjalo na skupaj preživete dni.

Razpis in prijavnico dobite na tej povezavi!