V nedeljo 5. marca je na območju Milanje potekalo planinsko orientacijsko tekmovanje v organizaciji PD Snežnik Ilirska Bistrica.

 

Tekmovanja s startom na Črnih njivah se je udeležilo 16 ekip v različnih kategorijah. Proge so bile namreč glede dolžine in zahtevnosti prilagojene starosti in izkušenosti tekmovalcev. Vremenske razmere pa med njimi niso delale razlik, tako da so bili nekaj dežja in megle deležni vsi, a kljub vsemu so vsi uspešno in ne preveč mokri prišli do cilja.

 

Poleg proge z orientacijskimi izzivi so morali udeleženci tekmovanja opraviti še s teoretičnim delom, nekaj praktičnimi nalogami, nekateri pa tudi z nalogami vrisovanja. Seštevek pozitivnih in negativnih točk je nato podal rezultate. Naj omenim uvrstitve domačih ekip: srednješolska ekipa je zasedla 2. mesto v C kategoriji, osnovnošolski ekipi iz OŠ Kuteževo-Podgora pa sta v kategoriji A zasedli prvo in drugo mesto. Poleg planincev so bili domačini tudi Ruševci, ki so v študentski kategoriji Č zasedli 2. mesto. Članske ekipe Snežnik D tokrat ni bilo na startu, saj smo člani ekipe bili organizatorji tekme.

 

Na koncu naj se v imenu organizatorjev zahvalim Heleni in Igorju za gostoljubje, Tini za pomoč pri izvedbi tekme ter Dušanu za odlično joto.

 

Andrej Barovič