PD „Snežnik“ iz Ilirske Bistrice s svojo planinsko skupino „Bazovica“ z Reke in HPD „Platak“ z Reke kot nosilca planinske obhodnice „Pot prijateljstva Snežnik – Snježnik“ organizirajo v soboto, 19. 09. 2015 skupno druženje in planinski pohod članov PZS in HPS po odseku trase planinske obhodnice.

Planinska obhodnica „Pot prijateljstva Snežnik – Snježnik“ je bila urejena zaradi druženja planincev iz Slovenije in Hrvaške. Želimo da, v malce spremenjeni obliki, ponovno zaživi ter ji dati svež zagon s skupnim srečanjem planincev dveh držav.

 

Program pohoda SNEŽNIK- SNJEŽNIK 19. 09. 2015:

 

7:30 – prihod planincev na Gomance iz Slovenije/Hrvaške, zbiranje, pozdravni nagovori organizatorjev ter skupno fotografiranje.

8:00 – začetek pohoda

 

Za skupino A je predvidena tura: Gomance – Čabarska polica – Šverda – planinski dom Sušak, skupno do 10 urhoje, predvideni prihod v planinski dom Sušak ob 18:00.

Skupina B se bo z avtobusom odpeljala na Platak in ob 11:00 krenila na turo: planinski dom Sušak – Snježnik – Guslica – planinski dom Sušak, skupno okrog 5 ur hoje, predviden prihod v dom ob 16:00.

 

Ob 16:30 – začetek skupnega druženja z zabavo, skupina A se bo zabavi priključila takoj ob prihodu.

 

Prijave: prijavite se lahko organizatorjem, HPD „Platak“, PD „Snežnik“ in PS „Bazovica“ – na telefon vodje planinske skupine „Bazovica“ Darku Moharju 091 573 03 62 ali e-naslov darko.mohar@gmail.com.

 

Organizatorji bodo poskrbeli za prevoz z avtobusom z Reke, Trg bana Jelačića, na Gomance in za večerni prevoz s Platka na Reko. Zjutraj bo avtobus krenil z Reke ob 6:30, vrnitev s Platka je predvidena ob 20:00.

Prenočitev je mogoča v planinskem domu Sušak (40 postelj) ter v velikem domu Platak (50 postelj). Cena nočitve je 100,00 kn na osebo.

Nočitev je potrebno obvezno predhodno rezervirati.

 

Celotno besedilo vabila.