V soboto 13. 4. 2019 smo se z otroki iz Ilirske Bistrice in okolice z dvema avtobusoma odpravili na izlet na hrib Kovk. Avtobus je okoli osme ure zjutraj odpeljal iz Ilirske Bistrice proti Novi Gorici in od tam do izhodiščne točke, od koder smo se peš podali proti našemu cilju.

 

Pot se je začeli po asfaltni cesti, a smo že čez dober kilometer zavili v gozd. Gozdna pot je bila dobro markirana in prijetna za hojo, le mrzel veter, ki nas je spremljal nam je kradel dobro voljo. Po dobri uri hoje smo le prispeli na vrh, kjer smo se zadržali le kratek čas, saj je bil le-tam veter najmočnejši. Naredili smo nekaj fotografi za spomin in se odpravili nazaj v dolino. Ob sestopu nam je v želodčkih že krulilo, zato smo se na nekoliko mirnejšem prostorčku udobno namestili in pojedli malico. S polnimi trebuščki pa smo pregnali mraz še z bansom. Pot navzdol je bila lažja kot navzgor, a veter nam je še vedno nagajal in močno pihal. Z nekaj postanki smo le prispeli do avtobusa, kjer smo se končno skrili vetru.

 

Pomahali smo našemu osvojenemu hribu, se namestili na mehke avtobusne sedeže in že smo drveli nazaj proti domu. Kljub vetru, ki nas je spremljal cel izlet, smo se zabavali in preživeli lepo sobotno dopoldne.

 

Luka Jankovič