Letošnje leto smo bili zaradi zdravstvene situacije primorani planinski tabor izvesti nekoliko drugače. Organizirali smo mini tabor s prenočevanjem v kočah in sicer v Domu na Sviščakih in v Koči Draga Karolina na Velikem Snežniku.

 

Zbrali smo se v Koritnicah, od koder so nekateri v spremstvu turno kolesarskega vodnika krenili s kolesom proti Domu na Sviščakih. Ostali pa smo se tja odpeljali z avtomobili. Na Sviščakih smo se dodobra spoznali in raziskovali okolico. Osvajali smo vrvno tehniko in se naučili številne nove vozle. Seznanili smo se s pravili planinstva in opremo, ki jo mora imeti v nahrbtniku vsak planinec. Večere smo si krajšali s petjem pesmi ob ognju, s peko hrenovk in različnimi družabnimi igrami.

 

Na Veliki Snežnik smo se podali po malo daljši in manj obiskani poti, tako da je bila za večino še neznana. Med potjo smo si privoščili malico, tako da smo zlahka osvojili vrh Snežnika, ki je na višini 1796 m. Z vrha smo imeli razgled na številne slovenske vrhove, prav tako pa smo lahko pomahali tudi morju. Oskrbnik Koče Draga Karolina Andrej Barovič nam je povedal nekaj več o tem, kakšno je delo oskrbnika koče. Sami pa smo izkusili kakšno je bivanje v visokogorju.

 

Čeprav nismo bivali pod šotorskimi krili, kot že mnoga leta prej, smo se naučili in izkusili veliko novega. Doživeli smo veliko lepih in zanimivih dogodivščine, predvsem pa spoznali veliko novih prijateljev.

 

Se vidimo prihodnje leto spet! :)