V soboto, 9. 7. 2022 smo v okviru planinskih izletov za odrasle izpeljali drugi izlet. Tokrat smo se podali na 2126 m visoko Jerebico oziroma Cima del Lago.

 

Naše izhodišče so bile t. i. Bele Vode (980 m) v neposredni bližini Rabeljskega jezera, do katerega smo prišli preko mejnega prehoda Predel. Šest udeležencev se nas je kar pogumno podalo v precej strmo stezo, ki je v spodnjem delu vodila skozi prijeten bukov gozd, višje pa smo se vzpenjali med redkim ruševjem in travinjami. Po dveh urah smo prispeli na Jezersko sedlo (1720 m), kjer nam je veter sicer skrajšal počitek za malico, a so se nam že odpirali dih jemajoči razgledi in nam dali še dodaten zagon, da smo se po meji med Slovenijo in Italijo v uri in pol vzpeli še na sam vrh Jerebice. In na vrhu smo dobili zasluženo nagrado – 360⁰ razgled na številne izmed najlepših vrhov Slovenije, v daljavi se je videl celo naš Snežnik. Najbolj slikovit pa je zagotovo pogled na daleč spodaj ležeče Rabeljsko jezero.

 

Pot navzdol je bila seveda precej hitrejša, morda je k temu pripomogla tudi ideja, da ob povratku na izhodišče v jezeru tudi zaplavamo, kar je večina z velikim užitkom tudi naredila.

 

Za nami je torej še en nepozaben izlet, za kar gre največja zahvala našemu vodniku Andreju Baroviču, ki je svojo nalogo odlično opravil.

 

Veselimo se naslednjega planinskega izleta na Kalško goro (2047 m), ki bo 20. 8. 2022.

 

Fotografije: M. Radivo, N. Zidar