V soboto, 21. 5. 2022 smo organizirali drugi planinski izlet v sklopu akcije Mlad bistr’ški planinc. Tokrat smo se podali na 1114 m visok notranjski vrh, na Slivnico, kjer domuje coprnica Uršula. Z mentorji in vodniki se nas je zbralo za cel avtobus, kar je več kot odlično po dveletni pavzi.

 

Proti vrhu smo krenili iz Cerknice. Dokaj strm klanec je kaj kmalu poskrbel, da smo vsi slekli dolge rokave in se nekoliko počasneje podali naprej. Vreme nam je bilo res naklonjeno in na trenutke že kar prevroče, vendar nam je kar precejšen del poti senco delal svetel gozd. Kjer se pot izvije iz gozda, smo krenili na pašnik s konji, ki so obiskovalcev očitno vajeni, saj se za nas sploh niso zmenili. Dom na Slivnici smo dosegli po dobri uri in pol hoje in si privoščili malico iz nahrbtnika, nekateri pa so se ohladili tudi s sladoledom. Po zasluženem počitku smo se podali še na 5 minut oddaljen vrh, kjer smo poskrbeli tudi za žige v naših planinskih dnevnikih.

 

Pot navzdol je bila sicer precej hitrejša, a je terjala nekoliko več previdnosti, saj je kamenje kar drselo pod nogami. Prijetno utrujeni smo sedli na avtobus in vožnjo izkoristili za klepet in počitek.

 

Hvala vodnikoma Mirjani in Andreju, da sta poskrbela za še en lep planinski spomin. Vsi, ki si takšnih in podobnih izletov želite tudi v prihodnje, ste vabljeni, da se poleti udeležite mladinskega gorniškega tabora, v jesenskem času pa novih planinskih izletov v okviru akcije Mlad bistr’ški planinc.

 

Se vidimo!