Mladinski odsek PD Snežnik je v petek, 10. 9. 2021 organiziral dvodnevni izlet na Snežnik za učence vseh ilirskobistriških šol. Zaradi prenočevanja na Snežniku je bilo število udeležencev omejeno na dvajset. Zbor prijavljenih je bil v petek popoldan na Sviščakih. Zbralo se je 15 mladih planincev in se pod vodstvom vodnice PZS Mateje Komac in mentorice PS Nataše Zidar podalo proti Snežniku.

 

Med klepetom in obveznimi postanki smo, sicer že malce utrujeni, še pred sončnim zahodom prispeli do koče Draga Karolina na Velikem Snežniku. Oskrbnik koče Andrej Barovič nam je pripravil okusno večerjo in nas pogrel s toplim čajem. Ob igranju kart, druženju in opazovanju čudovitega zvezdnatega neba je večer hitro minil. Ko je prišel čas za spanje, smo se udobno namestili na skupnih ležiščih, se zavili vsak v svojo spalko in počasi zaspali. Zjutraj smo se zbudili v še en lep dan, pozajtrkovali in se preko Malega Snežnika počasi podali proti našemu petkovemu izhodišču. Tudi na poti navzdol so bili potrebni postanki, a smo vseeno ob dogovorjenem času bili na Sviščakih, kjer so otroke prevzeli njihovi starši.

 

Planinski izlet je potekal brez težav, med udeleženci ni bilo nobene poškodbe in vsi so domov odšli s pozitivnimi vtisi. :)