Planinsko društvo SNEŽNIK Ilirska Bistrica vabi na dvodnevni planinski izlet v soboto in nedeljo 22. in 23. 7. 2023 na Tursko goro (2251m) , Kamniško sedlo (1864m) ter Planjavo (2392m).

Zbor: V Ilirski Bistrici na parkirišču pri Domu na Vidmu ob 5.00.
Zahtevnost: Zelo zahtevna označena planinska pot
Čas hoje: sobota: cca. 7 ur, nedelja cca. 6 ur
Opis: Pot bomo pričeli v Kamniški Bistrici. Po neoznačeni poti čez Žmavcarje se bomo povzpeli do bivaka pod Skuto. Kmalu za tem se bomo pridružili markirani planinski poti, ki nas bo vodila na Tursko goro. Tehnično nezahtevnemu vzponu, ki nam bo iz izhodišča vzel dobre 4 ure, bo sledil tehnično zahtevnejši spust. Proti Kamniškemu sedlu bomo ob pomoči klinov in jeklenice sestopili čez Kotliče. Pot je dobro varovana, ni pa primerna za tiste s strahom pred višino. Na Kamniškem sedlu si bomo privoščili zasluženo večerjo ter v koči prenočili. V nedeljo zjutraj se bomo po zahtevni planinski poti povzpeli še na Planjavo. Do sedla se bomo nato vrnili po isti poti. Sestop iz sedla bo potekal po lahki planinski poti doKamniške Bistrice, kjer bomo zaključili dvodnevno krožno pot.
Prevoz: Z osebnimi avtomobili. (Kdor je pripravljen peljati, naj to navede pri prijavi. Voznik dobi povrnjene stroške prevoza.)
Povratek: Predviden prihod v nedeljo v popoldanskih urah.
Cena: 45€ (vključuje nočitev v koči, večerjo in zajtrk ter stroške organizacije) + stroški prevoza, ki se jih povrne direktno vozniku.
Oprema: Pohodna obleka in obutev, zaščita pred soncem in vetrom. Malica in pijača iz nahrbtnika. Čelada, plezalni pas ter komplet za samovarovanje (nekaj opreme si je mogoče izposoditi na društvu). Rjuha za spanje v koči. Planinska izkaznica za uveljavljanje popusta pri spanju v koči.
Vodnika: Andrej Barovič in Špela Kralj
Opomba: Vsi udeleženci so na izletu na lastno odgovornost. Planinsko društvo ima pravico potek izletaspremeniti ali ga odpovedati.
Prijave: Prijave in dodatne informacije po e-pošti andrej.barovic@gmail.com ali po telefonu na
041 234 373. Prijave zbiramo do sobote 15. 7. 2023.