Planinsko društvo SNEŽNIK Ilirska Bistrica vabi na planinski izlet v soboto, 13. 05. 2023, na Velebit, krožna tura: Alan (1340 m n/v) – Kita (1573 m n/v) – Zečjak (1622 m n/v) – Buljma (1451 m n/v) – Alan

Zbor: V Ilirski Bistrici na parkirišču pri Domu na Vidmu ob 5.30

Zahtevnost: Lahka planinska pot.

Čas hoje: cca. 5 h

Opis:

Z avtomobili se bomo odpravili proti morju. Pot nas bo vodila preko Senja, Svetog Jurja (jutranja kava) in dalje do planinskega doma na Alanu, kjer je južni vhod v NP Severni Velebit. Od Alana (1340 m) bomo našo krožno pot začeli proti prelazu Veliki Alan, od tam pa preko vrha Kita (1573 m). Pot se vseskozi rahlo vzpenja in nas pripelje na travnat vrh, s katerega je čudovit razgled na bližnje in daljne vrhove Velebita. Z vrha Kita nadaljujemo proti vrhu Zečjak (1622 m), ki je drugi najvišji vrh Srednjega Velebita. Našo pot nadaljujemo proti vrhu Buljma (1451 m). Ta del poti nas vodi po razglednem grebenu, kjer lahko občudujemo morje in otoke. Krožno turo zaključimo s povratkom do doma na Alanu.

Prevoz: osebni avtomobili. (Kdor je pripravljen peljati, naj to navede pri prijavi. Voznik dobi povrnjene stroške prevoza.)

Povratek: Predviden prihod v večernih urah zaradi oddaljenega izhodišča.

Cena: 10€ + stroški prevoza, ki se jih povrne direktno vozniku. + 6 eur vstopnina v NP Sjeverni Velebit

Oprema: Pohodna obutev, malica in pijača iz nahrbtnika.

Vodnika: Mirjana Brumnjak in Andrej Barovič

Opomba: Vsi udeleženci so na izletu na lastno odgovornost. Planinsko društvo ima pravico potek izleta spremeniti ali ga odpovedati.

Prijave: Prijave in dodatne informacije po e-pošti mirjana.brumnjak@gmail.com ali po telefonu na +385 98 297433. Prijave zbiramo do srede 10. 5. 2023.