V tednu med 6. in 13. julijem je na Pokljuki potekal štirinajsti tabor PD Snežnik Ilirska Bistrica. Letos se je tabora udeležilo natanko 40 otrok, ki so v tem tednu uživali v planinskih dejavnostih v osrčju Julijskih Alp.

 

Vse skupine so osvojile vsaj en dvatisočak, nekatere tudi več. Povzpeli smo se na Debelo peč, Okroglež, Brda, Viševnik, Ablanco ter Veliki draški vrh. Poleg vrhov smo obiskali tudi številne planine ter planinske koče. Poleg hoje smo plezali v plezališču Bellevue ter se kopali v bohinjskem jezeru. Prosti čas smo izkoristili za nogomet ali ustvarjalne delavnice, zvečer pa smo se igrali in peli ob ognju. Imeli smo tudi delavnice na temo planinstva. Tako smo se urili v veščinah orientacije, učili smo se prve pomoči, ponovili vozle ter si ogledali kako in zakaj se uporabljajo vrvne ograje. Imeli smo tudi nenačrtovano delavnico kopanja jarkov v primeru prekomernega deževja.

To naj bo za enkrat dovolj, več o tem, kako smo se imeli na taboru ter kaj vse smo tam počeli, pa si boste lahko ogledali v biltenu, ki je trenutno še v nastajanju. Do tedaj si za pokušino oglejte slike zgoraj in na povezavi.

 

Andrej Barovič, vodja tabora