Informacije s sestanka za kočo na Snežniku:

 

Odločili smo se, da se bomo najprej lotili strehe. S prihodnjim tednom (ta teden se končuje sanacija vodnjaka) se prične z brušenjem, čiščenjem in popravljanjem poškodovanih delov. Sredi tedna se bo znosilo barvo in ostali material od zadnjega obračališča do koče.

Prostovoljci naj se javijo osebno oskrbniku Slavku Škobrne, tisti ki nameravajo pomagati najmanj en cel dan (za spanje je poskrbljeno) pa predsednici Darinki. Kandidati za barvanje morajo biti vajeni višinskih del, nosači pa naj imajo dovolj velik nahrbtnik ali “breme”, saj imajo posode z barvo 25kg. Dobrodošli tudi prinašalci manjših paketov, hrane in ostalih pripomočkov v smeri koče in odnašalci smeti v smeri doline.

 

V kolikor imate možnost, prinesite s seboj teleskopske lestve in električne brusilke (papir priskrbi društvo).

Večja dela bodo potekala med tednom, ne med vikendi.

 

Vse informacije, ki bomo sproti objavljali na spletni strani.

 

Obiskovalce Snežnika prosimo za razumevanje in skrb za varnost v okolici koče, ki bo postala gradbišče.

___________________________________________________________________________________________

Pločevina na koči Draga Karolina na Velikem Snežniku je potrebna novega barvnega premaza. Društvo danes nima nobenih dodatnih sredstev za ta podvig, zato smo prosili podjetje Helios za pomoč pri uresničitvi našega cilja.

Barve smo pridobili, sedaj pa še naprošamo vse ljubitelje Snežnika, da nam pomagajo pri sami sanaciji. Vse zainteresirane vabim na sestanek, ki bo potekal v torek 6. 8. ob 20.00 v prostorih društva.

Časa ni veliko, imamo pa močno voljo, da zadevo prav in dobro izpeljemo. Z delom bi začeli takoj, največ med vikendi oziroma glede na vreme. Kdor ima boljše noge bo nosil, kdor ima boljše roke bo drgnil in barval :)

Ker ne vemo kakšen bo odziv, bo najbolje, da vsak prinese svoje orodje (zaščitno obleko in rokavice, primerno obutev, čopiče, valjčke, brusilke, krpe ki ne puščajo muck, lestev,..). Vse potrebne informacije dobite na sestanku ali pri predsednici.

 

V upanju na čimvečji odziv!