V soboto, 13. 4. 2013, smo se mladi bistrški planinci, mentorji planinskih skupin in vodniki PZS odpravili na planinski izlet na Učko (1401 m) na Hrvaškem. V jutranjih urah smo se kot običajno, izpred posameznih osnovnih šol, odpeljali do Poklona, ki je bil izhodiščna točka našega izleta. Od tu smo po uvodnem pozdravu pot nadaljevali proti omenjenem vrhu. Pot, po kateri smo hodili, je bila srednje lahka in označena. Posebno doživetje je bil vsekakor sneg, po katerem smo gazili precejšen del poti. Po dveh urah hoje smo končno prispeli na vrh Učko, kjer smo doživeli pravo presenečenje. Člani tamkajšnjega planinskega društva KPD Bazovica iz Reke so nam pripravili pogostitev s čajem in slastnimi keksi. Poleg tega smo pojedli še stvari iz nahrbtnikov in si malo odpočili. Pred odhodom proti izhodiščni točki smo odšli po manjših skupinah na razgledni stolp, od koder se razprostira prekrasen razgled na morje in kraje daleč naokrog.

Polni vtisov in prijetnih občutkov smo odšli proti avtobusom, ki so nas odpeljali nazaj proti posameznim šolam. Poslovili smo se z obljubo, da se srečamo na naslednjem planinskem izletu, ki bo organiziran v mesecu maju.

Ne moremo pa mimo tega, da se za konec seveda prisrčno zahvalimo članom planinskega društva KPD Bazovica iz Reke, za njihovo prijaznost in gostoljubje.