V soboto 22. oktobra se je pričela druga sezona tekmovanj v lani obnovljeni primorski orientacijski ligi. Kot se spodobi, je ekipa Snežnik tudi letošnjo sezona začela z zmago v D kategoriji.

 

Tekmovanje je organiziral MO PD Vipava. Štart in cilj sta bila pri lovski koči Nanos, kjer so vsi tekmovalci po opravljeni progi dobili zdaj že tradicionalno joto. Pot do nje pa ni bila lahka. Proga v naši kategoriji je bila dolga okoli 15 kilometrov in je vsebovala 7 kontrolnih točk. Dve od njih sta bili živi, kar pomeni, da smo lahko na teh točkah opravljali dodatne naloge, ki so bile tudi nagrajene z dodatnimi točkami. Trasa je potekala po zanimivem terenu suhih travnikov ter mešanega gozda, pa tudi nekaj impozantnih skal se je našlo pod našimi nogami. Dan je bil sončen in prijetno topel, burja pa se je tisti dan odpravila drugam. Tako smo lahko med potjo pogosto uživali v razgledih in jesensko barvitostjo. Naša pot je trajala slabih 5 ur, nato pa je sledila, kot že veste, zaslužena jota. Po kratkem druženju z ostalimi tekmovalci in razglasitvijo rezultatov smo se odpravili domov, še prej pa smo vse povabili na naslednjo tekmo.

 

Naslednjo tekmo v primorski ligi bomo namreč organizirali v MO PD Snežnik. V sobot 4. marca se bodo tako planinski orientacisti iskali po hribih v naši okolici. Lepo vabljeni, da se v spretnosti iskanja pravilne poti preizkusite tudi vi.