Kot vsako leto smo se tudi letos odpravili na enotedenski oddih v gore, tokrat v osrčje vasi Dovje, kjer smo imeli jasen razgled na Triglav. Kot se za planinski tabor spodobi, smo veliko časa preživeli na razgibanem terenu. Odpravili smo se na krajše in daljše pohode. Osvojili smo Stenar, Križ in Kriške pode, slap Peričnik, Aljažev dom v Vratih in Dovško babo.

 

Ogledali smo si tudi Slovenski planinski muzej in se povzpeli na ferato v Mojstrani. En dan smo namenili tudi plezanju. Nekateri pa so se celo opogumili in za hip namočili noge v Savo Dolinko.

 

Dneve v taboru smo si popestrili s številnimi družabnimi in vodnimi igrami, odigrali tudi nogomet in poiskali skriti zaklad.

 

Seveda nam niso manjkali čarobni večeri ob tabornem ognju in petju pesmi. Za lahko noč pa smo si povedali še kakšno pravljico. In ob koncu tabora, kar je najpomembnejše in česar se vsi nepričakovano veselimo-planinski krsti in poroke! V planinske vode je vstopilo kar nekaj novih planincev in planink, ki se že veselijo prihodnjega tabora.

 

V tem tednu smo preživeli nove gorniške dogodivščine in spoznali nove prijatelje. Komaj čakam, da leto hitro mine in se vidimo prihodnjič.

 

Lep planinski pozdrav,

 

Janina Ogrin, vodja tabora