V soboto 18. marca je na področju Slavnika potekala še zadnja izmed treh tekem v primorski orientacijski ligi za sezono 2016/2017. Tekmovanja, ki ga je organiziralo OPD Koper, sta se udeležili dve ekipi iz našega društva. Osnovnošolska ekipa je osvojila drugo mesto v A kategoriji, članska pa prvo mesto v D kategoriji.

 

Po končani sezoni so uvrstitve naših ekip sledeče:
Osnovnošolska ekipa je v tej sezoni zasedla prvo mesto v A kategoriji, srednješolska je z le enim nastopom zasedla skupno četrto mesto, članska ekipa, ki je eno tekmo organizirala in zato nastopila le na dve, na katerih je tudi zmagala, pa je zasedla skupno drugo mesto v D kategoriji. Tako osnovnošolska kot članska ekipa sta si s svojima uvrstitvama prislužili možnost nastopa na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju.

 

Ob pogledu na ravnokar zaključeno sezono je spodbudno dejstvo, da so letos na planinskih orientacijskih tekmovanjih sodelovali tudi osnovnošolci iz našega društva. Vsi so prihajali iz OŠ Podgora-Kuteževo, upam pa, da se bo drugo leto kakšna skupina sestavila tudi na ostalih šolah v občini.

 

Andrej Barovič