Turno-kolesarska sekcija PD Snežnik in BikeBeerFestival vabi v soboto, 26. 10. 2019, na dobrodelno turno-kolesarski izlet za obnovo planinskega doma na Sviščakih.

Dobimo se v soboto ob 9h pred planinskim domom na Sviščakih, ki nas bo pozdravil v novi, težko pričakovani osveženi zunanji podobi.

Kolesarska pot nas bo od Sviščakov nad Ilirsko Bistrico vodila skozi prostrane smrekove in bukove gozdove Snežniške planote, ki se nam bodo pokazili v vseh barvah babjega poletja.

Za piko na i pa kaže, da nas bo spremljalo toplo in sončno vreme, zato ne pozabite fotoaparata :)

 

Osnovni podatki:

 

Izhodišče: Sviščaki pri Ilirski Bistrici

Začetek zbiranja: 09:00

Začetek ture: 09:30

Trajanje: ca. 4 – 5 ur

Težavnost: vzpon V4-V5, spusti S3

Dolžina: ca. 30 km Skupni vzpon: ca. 800 m

Podlaga: utrjen makadam

 

POGOJI ZA UDELEŽBO:

Članstvo in plačana članarina planinskih društev PZS

 

Primerna psihofizična kondicija. Brezhibno gorsko kolo z vsaj prednjim vzmetenjem in profiliranimi gumami. Obvezna kolesarska čelada, zaščitne rokavice in očala. V nahrbtniku obvezna rezervna zračnica, tlačilka, set za krpanje zračnic, hrana in pijača v zadostnih količinah ter kolesarska vetrovka.

 

Izlet organizira: Turno-kolesarska sekcija PD Snežnik, vodniki: Lovrenc Golle in Boštjan Primc

 

Zaradi lažje organizacije in obveščanja zaželjene prijave na mail: lovrenc.golle@gmail.com, tel: 031 376 773 ali preko FB strani dogodka. O vsem boste obveščeni preko spletne strani PD Snežnik, dogodka izleta na facebooku in preko kontaktov, ki jih boste pustili ob prijavi. Pred in po turi se bo mogoče okrepčati v planinskem domu na Sviščakih.

 

Izleta se udležujete na lastno odgovornost! Upoštevajte navodila vodnikov! Skrbite za naravo!